Psoriasis is een genetisch bepaald, multi actief geactiveerde auto -immuunziekte die kan optreden op verschillende orgaansystemen. Verschillende vormen van psoriasis bevinden zich ook op verschillende plekken van de voet, zoals de tenen, de zool van de voet, de achterkant van de voet en de voetnagel.

Ongeveer 70 procent van de patiënten met artritis psoriasis heeft een nagelparticipatie. Alleen de nagels worden zelden beïnvloed. De diagnose wordt soms moeilijker gemaakt door het feit dat vergelijkbare nagelveranderingen ook kunnen optreden bij schimmelinfecties, eczeem, interne ziekten tot tumoren.

Een schimmelinfectie is de meest voorkomende nagelziekte die alleen of met psoriasis kan optreden. Welke therapie passend is, hangt af van de ernst van nagelpsoriasis.

 

Geelachtige, afbrokkelende en vervormde nagels die er onesthetisch uitzien, worden als bijwerkingen weergegeven. De nagels zijn kwetsbaar, verdikt en zijn vaak brokkelig en droog.

Helaas kunnen de nagels zelfs in de gezonde fasen vaak beschadigd worden, als een nieuwe psoriasis aanval optreedt tijdens het groei -proces. Omdat de nagels nu niet de kans hebben om volledig te genezen of gezond uit te groeien.

Dit is niet alleen vervelend op de voeten, maar het kan ook een sociaal probleem zijn op de vingernagels. Getroffen mensen proberen hun vingernagels te verbergen, of vermijden open schoenen tijdens de zomer periode.

Daarnaast kan het ook pijnlijk zijn om dat de nagel niet een juiste en gezond groeit door loopt.

Helaas is er nog geen juist werkende oplossing of product voor dit gevoelige en pijnlijke probleem, wel kan je de nagel olie gebruiken om de nagel soepel en zacht te houden zodat deze minder pijnlijk zal zijn tijdens het groei proces.