Glycerol is een enorm populair ingrediënt dat veelvuldig in huidverzorgingsproducten wordt gebruikt. Vooral producten voor de droge huid bevatten glycerol. Maar eigenlijk is dit ingrediënt een aanwinst voor ieder huidtype!

Glycerol, ook wel glycerine genoemd, wordt gewonnen uit plantaardige of dierlijke olie. Maar glycerine is ook een lichaamseigen stof die zich in de bovenste laag van onze huid, de hoornlaag, bevindt. Als ingrediënt behoort glycerine tot de ingrediënten die in staat zijn vocht vast te houden en aan te trekken in de huid. 

In de Fusspunkt producten maken wij alleen gebruik, van Glycerol van natuurlijke oorsprong.

Echter, in hogere concentraties (vanaf 30%) kan het de huid juist uitdrogen waardoor er scheurtjes in de huid ontstaan.

 

De werking van glycerine

Glycerine speelt een grote rol bij de hydratatie van de huid. Want dit ingrediënt penetreert gemakkelijk door de hoornlaag, waarna het zich kan binden aan water en het vochtverlies uit de huid tegengaat. Een van de unieke eigenschappen van glycerine is dat het soort waterreservoirs aanmaakt in de bovenste lagen van de huid. Hierdoor is de huid beter bestand tegen uitdroging.

 

Dit doet glycerine voor de huid

Na het smeren van een crème met glycerine, blijft de huid lang gehydrateerd. Deze hydraterende eigenschappen dragen ook bij aan een verbeterde huid barrière .Het wordt ook gebruikt als verdikkingsmiddel om producten steviger te maken. Daarbij zorgt het ervoor dat een product beter uit te smeren is en verzacht het ingrediënt de huid.

 

Voor ieder huidtype

Hoewel vooral de droge huid baat heeft bij glycerine, heeft eigenlijk ieder huidtype profijt van dit ingrediënt! Want door het vasthouden van vocht en het tegengaan van verdamping van vocht uit de huid, blijft de huid beter gehydrateerd. En zo kunnen droge schilders op de voeten en kloven duidelijk verminderen!