Schimmelnagels zijn niet alleen een cosmetisch probleem. Als deze niet op tijd worden herkend en systematisch worden behandeld, kan de infectie in het ergste geval leiden tot het volledig verlies van de aangetaste nagel. Een snelle behandeling is belangrijk om te voorkomen dat de schimmel zich van de nagel naar de huid verspreidt. Nagelschimmel is niet alleen onaangenaam, maar ook besmettelijk en vormt dus een bron van infectie voor mensen om je heen. Hoe verder een nagelschimmel is gevorderd, hoe moeilijker het is om deze onder controle te krijgen.

 

Pas op voor de eerste mogelijke tekenen, zoals:

  • De nagelplaat heeft zijn parelmoer glans verloren en is niet meer transparant.
  • De nagel verkleurt, in het begin iets gelig aan de voorkant van de nagel of heeft grijsbruine vlekken.
  • De nagel is erg dik (houten nagel). De nagelplaat wordt broos en broos.

 

Behandeling

De behandeling van de schimmel nagel begint bij je zelf.

Geen enkel product werkt al jij het niet zelf gebruikt, en als je niet bereid bent dit voor een lange periode vol te ouden. 

Vaak ziet de nagel na een paar manden er al weer goed uit, maar dit betekent niet dat het probleem ook al echt weg is, dus ook na dat er niets meer te zien is! zeker nog 2 maanden door behandelen. En bij de eerste tekenen ook gelijk de behandeling weer voor  drie maanden starten

 

Belangrijk om te weten

Is er echt totaal geen resultaat na het goed en dagelijks gebruik, over een periode van twee maanden, stop dan met de behandeling.

Schimmel producten helpen maar verrichten geen wonderen.

Er is namelijk (net als bij veel huidziektes) niet één oplossing voor d verschillende soorten schimmels, en zo kan het zijn dat een ander merk, met andere werkzame stoffen wel de juiste werking heeft.

Ga dan eens in overleg met een pedicure voor een behandelplan of ander advies

 

Wanneer werk het wel?

Wanneer er vanuit de nagel wal een roze rand komt of wanneer gezien van uit de nagel wal de schimmel plek kleiner aan het worden is.

Een tip! maak een foto van je nagel(s) om zo te kunnen vergelijken na de eerste twee maanden van gebruik.