Voor de verzorging van de handen hebben wij één oplossing en dit is de hand punkt

Smeer de handen dagelijks na behoefte in, en vind je het gebruik van handcrème niet altijd even prettig dan is de beste optie om de handen voor het slapen gaan in te smeren

Je handen hebben het vaak zwaar te verduren. Je bent er voortdurend mee in de weer, maar je vergeet ze vaak te verzorgen. De rug van onze handen is heel zacht en dun en kan dan ook snel gaan rimpelen zonder verzorging. Onze handpalm daarentegen heeft geen talgklieren waardoor hij sneller droog en ruw kan aanvoelen. 

En omdat je soms even net iets meer wil doen voor je handen laten we je weten hoe je dit kan doen.

 

Stap 1: 

Reinig je handen met een zachte PH-neutrale hand zeep.

Waarom pH-neutrale zeep? Zeep heeft een pH-waarde van 8-12. Aangezien die hoger ligt dan de pH-waarde van onze huid, kan die de beschermende huidlaag beschadigen. Daarom zijn zeepvrije producten met een huid neutrale pH-waarde beter voor de huid, dan zeep houdende producten.
Stap 2: nagelriemen verzorgen

Bij een handverzorging hoort ook de verzorging van je nagelriemen. Gezonde nagelriemen zorgen namelijk voor gezonde nagels. Deze kan je eerst zacht maken door ze 5 à 10 minuten onder te dompelen in lauwwarm water met een klein beetje olie. Daarna kun je deze met een bokkenpootje naar achteren duwen. Losse velletjes en extreem hoge randen kunnen met een nagelschaartje of vellen tangetje worden verwijderd. (haal niet meer als overtollig weg)

Stap 3: scrubben

Niet alleen omdat het prettig is en de handen zachter maakt is het Scrubben van de handen belangrijk om dode huidcellen te verwijderen. Scrubben doe je door milde handwasbewegingen op een zachte milde manier het is niet nodig om veel druk te gebruiken (scrubben is niet schuren)

Stap 4: handcrème

Na het afspoelen en drogen van de handen gebruik je de handpunkt deze zorgt er voor dat de handen weer op de juiste manier verzorgt en gevoed worden